Apple Device Enrollment Program (DEP)

DEP maakt het bedrijven gemakkelijk om iPads, iPhones en Macs binnen de organisatie, eenvoudig te implementeren in configureren. Dankzij het Device Enrollment Program worden alle iPhones, iPads en Macs van de organisatie automatisch aangemeld in het Mobile Device Management (MDM) tijdens de activatie van het apparaat, en is het niet meer nodig om elk apparaat handmatig te configureren.

De mogelijkheden van DEP

  • Verplichte en vergrendelbare MDM-aanmelding: de iOS-apparatuur kan zo worden geconfigureerd, dat automatische aanmelding bij MDM verplicht is, om zo te garanderen dat apparaten volgens de vereisten van uw organisatie geconfigureerd worden, en om te zorgen dat elke gebruiker de juiste configuratie op het apparaat krijgt. Ook kunnen in MDM apparaten van gebruikers vergrendeld worden ten behoeve van dagelijks beheer.
  • Configuratie op afstand: dankzij DEP kunnen grootschalige implementaties van iPad, iPhone en Mac eenvoudig uitgevoerd worden door de IT-afdeling. Als gebruikers hun apparaat geactiveerd hebben, kunnen accountinstellingen, apps en toegang tot IT-voorzieningen direct draadloos geconfigureerd worden. Voorbereiden van voorzieningen is dus niet nodig, bovendien is geen fysieke toegang tot het apparaat nodig om de installatie te voltooien.
  • Draadloze supervisie: supervisie zorgt voor een hoger niveau van apparaatbeheer voor iOS-apparaten die eigendom zijn van de organisatie. Via supervisie kunnen extra beperkingen doorgevoerd worden (zoals uitschakelen van bijvoorbeeld Game Center of iMessage). Ook biedt het extra configuraties en voorzieningen, zoals het filteren van webmateriaal en de één-app-modus. Met DEP kan de supervisiemodus draadloos ingeschakeld worden tijdens de installatieprocedure.
  • Configuratie-assistent: gebruikers kunnen gemakkelijk hun eigen Mac, iPhone of iPad configureren dankzij DEP. Door een MDM-oplossing te gebruiken om apparaten te configureren, helpt de ingebouwde configuratie-assistent de gebruikers het activeringsproces uit te voeren. Om deze configuratie-assistent nog efficiënter te maken, kan aangegeven worden dat bepaalde schermen overgeslagen kunnen worden.

Gebruik maken van DEP

  1. Om DEP te kunnen gebruiken, moet u eerst een account aanmaken via deploy.apple.com.
  2. Heeft u uw Apple-producten bij Brisk ICT aangeschaft? Koppel het account dan aan ons Reseller ID: 1B16D0
  3. Koppel het account aan uw MDM-oplossing. Heeft u nog geen MDM? Neem dan contact met ons op, Brisk ICT helpt u hier graag mee!
  4. Neem contact met ons op via 0503113000, dan verwerken we de aanmelding voor u en kunt u daarna devices aanmelden in uw eigen DEP-omgeving!

U kunt ook rechtstreeks contact met ons opnemen, dan helpen wij u bij het aanvragen van DEP.

Neem contact op

Overzicht merken
Alles werkt samen
Google+