Microsoft lanceert nieuwe Surface Pro tablets

Eerder deze week kondigde Microsoft een nieuwe Surface Pro aan. Dit model komt in juni uit en is verkrijgbaar in verschillende modellen, uitgerust met een Core m3-, i5- of i7-processor. De nieuwe generatie tablets krijgt geen nummer, zoals bij de Surface Pro 4, maar heet gewoon Surface Pro. Dit moet zorgen voor duidelijkheid in de Surface-lijn, de andere producten (Book, Laptop en Studio) krijgen ook geen nummers.

Hardware
De nieuwe Surface Pro heeft in de duurste varianten een Intel Core i7-7660U, de goedkopere modellen zijn voorzien van een Intel Core i5-7300U processor. Het goedkoopste model heeft een Core m3-processor.Het geheugen varieert van 4 tot 16 GB en SSD-opslag is er van 128GB tot 1TB.

De nieuwe tablet heeft geen USB-C aansluitng, maar gebruikt de Surface Connect-aansluiting van Microsoft voor het opladen en voor het aansluiten van accesoirres. Verder is de Surface Pro voorzien van een 3,5mm-audioaansluiting, USB-A poort en een mini-displayport. De tablet is voorzien van een grotere accu, die volgens Microsoft 13,5 uur mee gaat, wat aanzienlijk langer is dan bij de vorige generatie. De Surface Pro 4 zou 9 uur mee gaan.

Ontwerp en scherm
Het nieuwe model heeft lichte veranderingen ondergaan ten opzichte van de Surface Pro 4. De hoeken zijn afgeronder en het gewicht is 12 gram lager. De Pro is voorzien van een nieuw scharnier, waarmee de tablet neergezet kan worden in een hoek van 165 graden. De tablets hebben een scherm van 12,3” met een resolutie van 2736×1824 pixels.

Accessoires
Bij de vorige generatie werd de Surface Pen nog meegeleverd, maar die moet vanaf nu los aangeschaft worden. Wel is de pen verbeterd: waar hij voorheen nog onderscheid maakte tussen 1024 drukniveaus, zijn dat er nu 4096. De pen is verkrijgbaar in vier kleuren. Verder werkt de Surface Dial, die ontwikkeld is voor de Surface Studio, nu ook op de nieuwe Surface Pro. Verder kan een Type Cover aangeschaft worden bij de tablet. Deze komt in vier nieuwe kleuren, met een afwerking van de stof alcantera, net als bij de Surface Laptop.

Beschikbaarheid
De nieuwe Surface Pro is vanaf 15 juni verkrijgbaar in de Benelux en is te verkrijgen in zes verschillende modellen. Ook de al eerder gelanceerde Surface Studio en Surface Laptop zijn vanaf die datum in de Benelux te koop.

Bron: Tweakers

Overzicht merken
Alles werkt samen
Google+